BardComp s. r. o.

Chcete otestovať odolnosť techniky?

Dajte ju do rúk deťom!

 

 Ak chcete otestovať novú techniku a máte deti, neberte ju do výroby. Vezmite ju domov!“ týmto tvrdením nás nedávno prekvapil jeden z našich klientov. Je pravda, že deti nie sú k technike práve šetrné a často s ňou skúšajú triky, ktoré by nám, „dospelákom“, ani vo sne nenapadli. Dať zariadenia otestovať deťom môže byť preto ozaj prínosné riešenie. Deti sa zabavia a vy môžete lepšie posúdiť odolnosť výrobku. 

 

Pán Peter Merva zo spoločnosti Prysmian Kablo s.r.o., si tablet zo série Uniq otestoval po svojom:  „Osobne som si zobral domov jeden Uniq Tablet IIs Android, aby ho vyskúšali moje dve deti (5 a 8 rokov). Celý víkend na ňom hrali hry a videl som, ako im niekoľkokrát spadol na zem, čím som nebol nadšený. Tablet napriek tomu naďalej fungoval bez problémov a batéria vydržala bez nabitia celý víkend. Toto domáce testovanie ma presvedčilo o odolnosti produktu, a tak som zaobstaral 10 zariadení do našej výrobnej haly. Zatiaľ som veľmi spokojný a tablet rozhodne odporúčam aj do náročnejších podmienok (aj do tých mimo domu).“ 

 

 Na čo sa zamerať pri výbere tabletu?

 Odolnosť voči nárazom je len jedno z kritérií, ktoré by mal spĺňať každý priemyselný tablet. Aké sú však ďalšie? Podľa čoho si vybrať to správne priemyselné zariadenie? Vybrali sme pre vás 10 najdôležitejších kritérií, ktoré by malo zariadenie spĺňať. 

 

 

1. Odolnosť voči vode, prachu i nárazom

Ako sme si už spomenuli, priemyselný tablet nenosí  svoj názov len „na okrasu“. Ak bol špeciálne vyvinutý do náročných priemyselných podmienok, má byť odolný voči prachu, priemyselným vibráciám či otrasom. Zariadenia s krytím IP 65, akými sú Uniq Tablet II či Uniq Tablet IIs, sú odolné voči vode a môžete ich bez obáv používať dokonca aj v dlhodobo vlhkom prostredí.

 

2. Vždy jasný pohľad

To, či potrebujete priemyselný tablet používať v tmavých kútoch výrobnej haly alebo pod silnými slnečnými lúčmi, zohráva pri výbere svoju rolu. Jas displeja by mal byť prispôsobený obom extrémom. Keďže svetlo vo vonkajšom prostredí sa počas dňa mení, displej tabletu sa má automaticky prispôsobiť, aby ste na ňom mohli pohodlne čítať všetky údaje či rozlišovať farby. Jas displeja je nastavený tak, aby zároveň šetril batériu.  


 

3. Robustné telo do drsného prostredia

Tablet, ktorý kandiduje za člena vášho výrobného tímu, by mal byť odolný aj mechanicky. Na to, aby zvládol aj drsnejšie zaobchádzanie, potrebuje dostatočne robustné telo. Tablety, ktoré ponúkame, zvládnu i nechcené pády z výšky 1,2 m, čo sa môže zísť nielen vo výrobnej hale, ale aj priamo v „teréne“, kde sa s ním potrebujete pohybovať a kde je riziko pádu vyššie. Naše zariadenia prešli testovaním odolnosti a spĺňajú vojenský štandard MIL-STD-810G.

Ako sa testuje odolnosť tabletov voči pádu?  Dozviete sa tu.


 

4. Čo najdlhšia výdrž batérie

Tablety zo série Uniq podávajú skvelý výkon bez nabitia celých 8 hodín. Ak sa so zariadením nepohybujete, stačí ho vložiť do dokovacej stanice, kde sa nabíja po celú dobu používania. S dokovacou stanicou sa z priemyselného tabletu razom stane plnohodnotná alternatíva bežného počítača so stálym nabíjaním. Ak sa však s tabletom potrebujete voľne pohybovať po prevádzke či v exteriéri, musí naplno „šliapať“ aj bezkáblovo, a to zvládne so zabudovanou batériou. Počas výmeny batérie sa nemusíte ani na chvíľu obávať vybitia zariadenia, od ktorého môže byť závislý chod celej prevádzky. Dual swap batérie totiž zabezpečí, že tablet bude fungovať aj počas procesu výmeny batérie (približne 15 minút).

5. Pohodlné ovládanie

Aby sa vám s tabletom dobre pracovalo, mal by citlivo vnímať váš dotyk. Preto je do robustného tela Uniq Tabletu osadený odolný, ale aj dostatočne citlivý displej. V náročných priemyselných podmienkach ho môžete pohodlne ovládať aj rukaviciach. Tento benefit môžete oceniť nielen počas zimy, ale aj pri práci, kde je požívanie rukavíc nevyhnutné - napríklad v baniach.

6. Do ruky či na stenu?

Tablet by mal svojou veľkosťou zapadať do vašej prevádzky. Menšia veľkosť do „ruky“ je vhodná na prenášanie zariadenia, a preto sa zíde i na prácu v teréne. Aby ste sa s tabletom mohli voľne pohybovať, môžete si ho pripevniť priamo na ruku a druhou rukou medzitým obsluhovať iné procesy. Pri dlhšej práci v teréne si tablet môžete zavesiť cez plecia s použitím voliteľných popruhov. Tablety zo série Uniq môžete používať aj ako bežné PC v kanceláriách, či priamo pri výrobných procesoch v hale/ sklade, kde ich môžete umiestniť i na stojany alebo zavesiť na stenu (VESA uchytenie).

7. Komunikácia bez prestávky

Tam, kde je plynulosť prevádzky závislá od dátového prenosu, je stabilné pripojenie alfou a omegou. To dokáže zabezpečiť prenosné priemyselné zariadenie so 4G alebo 5G modulom. Priemyselný tablet dokáže komunikovať aj cez Wifi, LAN, Bluetooth a má zabudované GPS. Tablet ponúka kompletné komunikačné možnosti vhodné prakticky do akýchkoľvek podmienok.  

8. Prepojenie s vašimi procesmi

Vo svojich (nielen) výrobných procesoch ste určite zvyknutí používať isté typy programov a aplikácií. Tablety zo série Uniq sú kompatibilné s operačnými systémami Windows a Android, a preto sa vedia ľahko „spárovať“ s aplikáciami, ktoré používate. Výkonné procesory zabezpečia plynulé používanie bez nepríjemného „sekania“ či „mrznutia“ aj pri používaní viacerých aplikácií naraz. 

9. Toľko portov, koľko potrebujete

Priemyselné tablety zo série Uniq sú výnimočne dobre vybavené portmi pre štandardné priemyselné príslušenstvo, ako aj pre nové zariadenia: USB typu C. Nájdete na nich aj  rozhrania a porty typické pre priemysel (RS 232, RJ – 45), ktoré bežným tabletom chýbajú.

10. Keby niečo...

Pri výbere priemyselného zariadenia je dôležité zvážiť, či sa o neho v prípade potreby má kto postarať. Dostupný servis by mal byť preto samozrejmosťou. Tablety zo série Uniq môžete pokojne zveriť do rúk našich skúsených odborníkov, ktorí sa postarajú o to, aby vám zabezpečili plynulý  chod prevádzky čo najskôr.

 

Svoju prevádzku bez debaty najlepšie pozná samotný klient. Často sa však stáva, že aj jeho prekvapí, na aké ďalšie účely môže priemyselné zariadenie používať. A vtedy nastupujeme my.  Keď komunikujeme s klientom, snažíme sa mu vyšperkovať riešenie šité „na mieru“.

Pri výbere berieme do úvahy kľúčové faktory, ktoré sme vďaka klientom zhromaždili za roky praktických skúseností. Medzi rozhodujúce patria: charakter a veľkosť podniku, analýza jeho súčasného stavu či vízie do budúcna. Práve vízie do budúcna dokážeme spoločne zhmotniť s tým správnym priemyselným riešením.

 

Ak premýšľate nad priemyselným riešením do vašej spoločnosti, neváhajte nás kontaktovať. S radosťou vám poradíme!


Tím ELCOM

 

 

Dokumenty na stiahnutie